Frozen !

Assalamualaikum !

11.12.13 mmm mcm tgh kira number pulak..padahal tu tarikh sebenor nyee xD amcam? smart tak tarikh tu? hahaha LOL tarikh tu aku pegi parade with my sibing atin,sarah,paan and aleesa pegi buat ape? of course arr nak jenjalan kan? time kitaorang jenjalan tu..kitaorang dah rancang nak tgk movie Frozen..so kitaorang beli tiket jam 2.10 minit ptg.. so sebelum tgk wayang tu kitaorang jenjalan belek2 baju..korang pon taukan yg pompuan ni pantang nampak baju,kasut or mcm2 lagi mesti nak tgk2 kan? kitaorang jalan2 sampai movie tu nak start baru kitaorang pegi tempat cinema tu..

bila start je wayang..aku jadi confuse..why? sbb memula kitaorang tgk wayang tu..bkn kesah frozen but mickey mouse..aku pon rasa mcm errr 'aku salah beli tiket ker?' asal tetiba kesah mickey mouse? haa sudah.. then aku ask kakak aku.."atin asal kesah mickey mouse pulak nih?" then kakak aku ckp "ni cuma extra je".. owh baruku tahu yaa! xD dlm hati aku rasa mcm..'err asal arr aku ni bengap sangat !' hahha

then bila dah start tu...sekali lagi aku confuse..why? sbb music tema kisah frozen tu mcm cite hindustan kot ! but seriously kisah frozen ni the best ! korang nak tau mcm mana kisah frozen nih? okey aku syorkan korang supaya naik kereta > pegi cinema > beli ticket > tengok ! hahah kalau aku cite kisah tu...tak syok arr ! hahah lol

btw aku nak review kisah frozen ni...okey jom review kisah ni ngan aku !

Story

Walt Disney Animation Studios, the studio behind "Tangled" and "Wreck-It Ralph," presents "Frozen," a stunning big-screen comedy adventure. Fearless optimist Anna (voice of Kristen Bell) sets off on an epic journey—teaming up with rugged mountain man Kristoff (voice of Jonathan Groff) and his loyal reindeer Sven—to find her sister Elsa (voice of Idina Menzel), whose icy powers have trapped the kingdom of Arendelle in eternal winter. Encountering Everest-like conditions, mystical trolls and a hilarious snowman named Olaf, Anna and Kristoff battle the elements in a race to save the kingdom.

The film is directed by Chris Buck ("Tarzan," "Surf's Up") and Jennifer Lee (screenwriter, "Wreck-It Ralph"), and produced by Peter Del Vecho ("Winnie the Pooh," "The Princess and the Frog"). Featuring music from Tony® winner Robert Lopez ("The Book of Mormon," "Avenue Q") and Kristen Anderson-Lopez ("In Transit"), "Frozen" is in theaters in 3D on .

Lagu yg ada dlm kisah frozen

1.Let it go



2.Do you Want To Build A Snowman



3.For the first time in forever




Characters dlm Movie Frozen








yg ni part2 dlm movie yg telah di-snapshot-kan and gambar ni aku ambil dlm laman Walt Disney














nak tau jalan cite movie ni mcm mana? tgk sendiri ! hahaha.. okey byee!



Share this:

CONVERSATION

4 Comments:

  1. wah !!! mesti best ni .. nak tengok jugak lah !! >_<

    ReplyDelete
  2. atin dah tgk cite ni ! best gile !

    ReplyDelete
  3. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Hi, saya mencari sponsor untuk GA saya. Boleh baca di entry ini :)
    http://queenamylia.blogspot.com/2013/12/pencarian-sponsor-untuk-simple-giveaway.html

    ReplyDelete